Wat is de Medezeggenschapsraad (MR)?

Ouders die willen meebeslissen en meepraten over het beleid van de school, kunnen lid worden van de MR. Voor de helft bestaat deze uit ouders en voor de andere helft uit (onderwijzend) personeel van de school. Elke school is verplicht een MR te hebben.

Wat doet de MR?

De MR overlegt met directie en schoolbestuur. Het belangrijkste wat de MR doet is luisteren, adviseren en instemmen over allerlei zaken op school. Dat kan gaan over besteding van geld, nieuwbouw, vakanties en vrije dagen, hulp van ouders, verbeteringen in het onderwijs. Maar ook over bestuurlijke schaalvergroting, imago, klassenindeling, nieuwe onderwijsmethodes, de invoering van ICT, veiligheid op school en bijvoorbeeld samenwerking met andere onderwijsinstellingen. Ook over fusieplannen of het ontslagbeleid moet het bestuur advies vragen aan de MR.

Wie zitten er in de MR

De MR bestaat uit:

Namens het schoolteam:
* Mw. Adriana Schuurman
* Dhr. Jelmer Sollie
* Mw. Marielle Bijsterbosch (secretaris)

Namens de ouders:
* Mw. Reba de Graaf
* Mw. Hanneke Bijl
* Vacature

Vergadering bijwonen?

De MR komt voor een vergadering gemiddeld 6x per schooljaar bij elkaar. De vergaderingen van de MR zijn openbaar. Na aanmelding vooraf bent u van harte welkom. Aanmeldingen graag doorgeven aan de secretaris (Marielle Bijsterbosch; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Hoe word je lid van de MR?

Er is plek voor 3 ouders in de MR. De ‘aanstelling’ is voor drie schooljaren. Na die drie jaar kan de ouder zich verkiesbaar stellen. Aangezien niet alle MR-ouders in hetzelfde jaar begonnen zijn, is er (vrijwel) jaarlijks ruimte voor nieuwe ouders in de MR. Als er dan meer aanmeldingen dan vacatures zijn, worden er verkiezingen georganiseerd. Deze worden aangekondigd in de nieuwsbrief.

Contact met de MR

Heeft u vragen, tips, opmerkingen, onderwerpen die u op de agenda wilt zetten of wilt u gewoon eens een vergadering bijwonen, stuur ons dan een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of spreek één van de MR-leden aan op het schoolplein. Voor klachten en/of individuele zaken over uw kind, is de leerkracht uw eerste aanspreekpunt.

23 april 2018 - 26 april 2018

26 april 2018